De Mouterij Logo

Brouwerij de Mouterij

De Mouterij is een jonge hond in Bierland. Onze brouwerij, gevestigd in Eindhoven, brengt sinds mei 2015 bieren op de markt. Bijzondere bieren met een unieke smaakbeleving; soms herkenbaar, vaak verrassend. Elk van onze bieren heeft een verhaal. Een traditioneel, soms vergeten, beroep ligt ten grondslag aan elk bier.

Hoe brouwen wij onze Bieren?

Wij geloven dat de basis voor goed bier in de mout ligt, dat is ons begin. Onze focus ligt daarom onder andere op het ontwikkelen van eigen mout soorten. Dat betekent veel experimenteren om tot de juiste smaken te komen. Een deel van het bier van De Mouterij is gemaakt met eigen mout. Tevens zijn we dol op het brouwen van gekke experimentele bieren en schromen dus niet om zeewier, lavendel of bijvoorbeeld miso in het bier te gooien. Mout is goud en hop is op. Op onze eigen manier proberen we een uniek ander geluid te laten horen in de bierwereld.

Ontstaan vanuit Passie

Brouwerij de Mouterij is gestart door Roald Sooijs. Hij is al vanaf zijn tienertijd bezig met het brouwen van bier en maken van eigen dranken. In zijn familie woedde een soort sportieve competitie in het maken van cider en andere gefermenteerde dranken, hier wilde Roald maar al te graag aan meedoen. Vanaf zijn 16de begon hij met het maken van eigen cider en bier.

Tijdens zijn studie als ontwerper aan de Design Academie Eindhoven heeft hij zich ontwikkeld tot een ontwerper die zich vrij voelt in de wereld van eten en drinken. Op een bepaald moment kreeg hij tijdens zijn opleiding de opdracht om een bedrijfsconcept te ontwikkelen, voor hem het uitgelezen moment om een brouwerij te beginnen. De reacties waren zo goed dat het project is uitgegroeid tot een bedrijf. De bieren van De Mouterij zijn nu al door heel Nederland verkrijgbaar; zowel in bars en speciaalzaken, als in verschillende webshops.